Top 5 Escape-games voor iDevices

Als je op mij lijkt, heb je misschien veel escape-games online gespeeld. Maar wist je dat het ook een groeiende trend is in de Apple App Store? Wat geweldig is aan iOS-apps, is dat ze kunnen profiteren van de aanraak-, kantel- en schudmogelijkheden van de apparaten. Hier is een lijst met enkele games van topkwaliteit die je moet bekijken. Velen van hen zijn zelfs gratis.

1. Antrim Escape (1, 2 & 3) door Game Hive Corp.

Dit is een serie van drie games, met mogelijk nog een vierde, die zich afspelen in Antrim Castle in Ierland. De eerste is de kortste van de drie, maar zeker de moeite waard  escape room om te spelen. Ik vond AE2 de meest uitdagende van de drie en AE3 de meest evenwichtige. Deze games hebben voor het netvlies geoptimaliseerde graphics van hoge kwaliteit en profiteren van de kantel- en schudfuncties. Als je deze spellen hebt uitgespeeld, wil je meer.

2. Ellie – Help me… alsjeblieft door Ateam

Deze game biedt een Japanse horror-twist aan het kamerontsnappingsgenre. Je communiceert met een klein meisje via een monitor en je moet haar helpen om uit haar cel te ontsnappen. Er zijn meerdere eindes, sommige goed en sommige slecht. Het is dus de moeite waard om dit spel meer dan eens te spelen.

3. RoomBreak: Ontsnap nu!! door Gameday

Dit is voor de hardcore ontsnappingsspelers. Er zijn 5 afleveringen met elk 5 kamers, dus in totaal 25 kamers om te ontsnappen. Elk heeft een uitlaatmeter. Als je te langzaam bent om de puzzel op te lossen, raakt de meter op en moet je de kamer opnieuw beginnen. Dit kan voor de meeste spelers frustrerend zijn, maar voor degenen die het volhouden, kan het een zeer lonende ervaring zijn.

4. Diamond Penthouse Escape 2 door TeraLumina

Hoewel niet zo lang of zo uniek als de andere games in de lijst, is Diamond Penthouse Escape 2 een solide game met logische puzzels en een humoristisch einde. Het is gratis en zeker de moeite waard. Bekijk ook de andere games van TeraLumina, zoals Haunted House Escape.

5. Escape Game: “The Drifting Locked Chamber” door IDAC CO., LTD.

IDAC is verantwoordelijk voor veel escape games in de app store. Ze variëren in kwaliteit, maar de meeste zitten vol met uitdagende puzzels waar zelfs de beste ontsnappers van kunnen smullen. Ik beschouw de Locked Chamber als een van hun betere spellen, omdat alle puzzels logisch aanvoelden. Zoals de meeste IDAC-games is het erg lineair, maar niet frustrerend. Als je van hun games houdt, moet je AppNavi downloaden, die nog veel meer van hun games gratis aanbiedt.

Als je deze opraakt, komen er meestal nieuwe uit. Je zou zelfs Bored.com kunnen proberen voor meer ontsnappingsapps die elk ongeveer vijf minuten duren. Als je meer details over deze spellen wilt zien, of meer wilt lezen over andere spellen, neem dan een kijkje in mijn lijst met ontsnappingsspellen. Ik schreef zelfs walkthroughs voor de meeste van hen.